top of page
Glass Buildings

Kansainvälisyys ja kamarien välinen yhteistyö 

Olennaisena osana kamaritoimintaa on verkostoituminen muiden kamarilaisten kanssa sekä paikallisesti että kansainvälisesti. ENKK tarjoaa jäsenistölleen mahdollisuuksia verkostoitumiseen koti- ja ulkomailla vahvan kamariyhteistyöverkostonsa avulla. Lisätietoja kansainvälistymisestä antaa kansainvälisyyslohkon johtaja Emilia Aaltonen int.jciespoo@gmail.com.

Handshake

Kansainvälinen Twinning-toiminta

Yksittäiset kamarit voivat solmia twinning-sopimuksen muiden kansainvälisten paikalliskamareiden kanssa. Halu solmia syntyy kamarien toiveesta luoda yhteistä ymmärrystä ja ystävyyttä.

 

Tarkoituksena ohjelmalla on vierailla kamareiden luona, jakaa ajatuksia ideoista, projekteista ja omista kulttuureista. Nykypäivän kommunikaatiolla ja matkustusmahdollisuuksilla tämä on helpompaa kuin koskaan. Parhaimmillaan twinning tuo uusia liiketoimintakumppaneita, yhteistyöprojekteja ja elinikäisiä ystäviä. 

Vipuvartta kamaritoimintaan multitwinningistä

Kun kansainvälisten kamarien yhteistyöohjelmassa on useampi kuin kaksi osapuolta, puhutaan multitwinnigistä. Multitwinningin on JCI-organisaatioiden virallista yhteistyötä ja tarjoaa jäsenille puitteet tutustua muihin kulttuureihin.

 

Espoon Nuorkauppakamarin multitwinning-ryhmässä mukana kamareita seuraavista maista ja kaupungeista: Saksa – Stuttgart, Irlanti – Dublin, Espanja – Tarragona, Turkki – Istanbul, Romania – Iasi, Ukraina. 

Koronavuosi on kurittanut kansainvälistä tapaamista jonkin verran mutta yhteys on säilytetty internetin välityksellä. Esimerkkejä viime vuoden aikana järjestetyistä tapahtumista : Yhteiset joulujuhlat, powerpoint karaoke -illat sekä opiskelijoille järjestetty Leadership Academy kaksipäiväinen johtamiskoulutustilaisuus.

ENKK tiimi.jpg
14258098_1841513359417940_49116554622192

Kotikansainvälisyys ja ystävyyskamarit

Espoon Nuorkauppakamarin jäsenet voivat myös osallistua omien ja muiden jäsenten kansainvälisyystaitojen ja -mahdollisuuksien kehittämiseen kansallisen tason kansainvälisyystiimin toiminnassa tai meidän kamarimme hallituksessa. Näissä tehtävät voivat sisältää esimerkiksi kansainvälisten tapahtumien ja konferenssien markkinointitiimeihin osallistumista tai twinning-mahdollisuuksien edistämistä. 

Meillä Espoossa on myös kansallisia ystävyysyhteistyökamareita, Aurajoen Nuorkauppakamari sekä Keskuspuiston Nuorkauppakamari. Näiden Ystävyyskamareiden kanssa teemme yhteistyötä ja järjestämme tapahtumia yhdessä omien kamarirajojen ulkopuolella. Esimerkiksi nautimme kokouksissa kamariskumpat ennen illan gaalaa yhdessä

bottom of page