top of page

Voitto kotiin Espoolle!


Espoon kamarilaiset pitävät hauskaa ja liikkuvat aktiivisesti. Suomen Nuorkauppakamarien HeiaHeia haasteen upea voitto ja kirkas pokaali tuli Espoon Nuorkauppakamarille!

Liikuntasuosituksen mukaan aikuisen pitäisi liikkua reippaasti 2,5 tuntia viikossa ja harjoittaa sen lisäksi 2 kertaa viikossa lihaskuntoa. Monella se jää aivan liian vähäiseksi. Suomen Nuorkauppakamarien Tour de Europe -kampanja aloitettiin 4.4.2016. Sen avulla innostettiin ja aktivoitiin kamarilaisia liikkumaan aktiivisemmin. Kampanjaan osallistui mukaan 157 nuorkauppakamarilaista eri puolilta Suomea.

Heiaheiaan kirjattiin kaikki liikunta. Suosituimmat lajit olivat kävely ja pyöräily sekä kuntosalilla käynti. Kaikki liikunta kuitenkin muutettiin kilometreiksi, joten oli tärkeää saada mahdollisimman paljon kilometrejä aikaan, esimerkiksi lenkkeilyn tai pyöräilyn avulla. Motivaatiota ja kilpailuhenkeä nostivat viikottaiset sijoitukset ja muiden kamarilaisten kannustus ja tsemppi. Tulosten mukaan innokkaimmille jäsenille kertyi liikuntaa jopa yli 15 tuntia viikossa! Kampanjan haastematka 19800 kilometriä suoritettiin jo 57 päivässä, mutta kisaa kamareiden välillä jatkettiin kuitenkin haasteajan loppuun saakka. Tampereen nuorkauppakamarilaiset, jotka järjestivät kampanjan, yrittivät vielä innostaa ja nostaa yhteiset liikuntamäärät toiseen haastematkaan saman kampanjan aikana.

"HeiaHeia-haaste otettiin innolla vastaan Espoon Nuorkauppakamarissa, sillä koemme liikunnan todella tärkeäksi." kertoi Pauliina Kiviniemi. Espoon joukkueeseen osallistui mukaan 7 innokasta liikkujaa. "Jo ennen kampanjan alkua perustimme JiiCeet Juoksudalla -ryhmän facebookiin urheilusuoritusten jakamiseen ja kannustaaksemme kaikkia liikkumaan. Kävimme myös yhdessä TRX-treeneissä FysioProvitassa", Pauliina jatkoi. Mukana oli aktiivisten peruskuntoilijoiden lisäksi kaksi triathlonistia ja yksi fitnessurheilija, joten liikuttuja kilometrejä kertyi nopeasti. Liikuntahaasteen voitto oli tavoitteena alusta alkaen.

Haastekilpailun voitto pysyi salassa Eurooppa -konferenssiin saakka. Voittaja julkistettiin konferenssin tervetulotilaisuudessa 15.6.2016 Tampereella. Palkinnon kävi noutamassa Espoon Nuorkauppakamarin senaattori Arja Virtanen koko tiimin edustajana. Koska palkintopokaali toimii kiertopalkintona, ensi vuonna se luovutetaan seuraavalle voittajalle. Samalla haastekilpailun järjestelyvastuu siirtyy Espoon Nuorkauppakamarille. Koska haastekampanja on jo nuorkauppakamarin jäsenille tuttu, töitä voiton eteen saa tehdä varmasti enemmän. Liikutaan ja pidetään hauskaa! Kisataan yhdessä kohti uusia kilometrejä!

Pauliina Kiviniemi toimii Espoon Nuorkauppakamarin puheenjohtajana vuonna 2016. Hän lähetti kiitokset kaikille kisaan osallistuneille. "Olen erittäin ylpeä kamaristamme ja kaikista kisaan osallistuneista, jotka todella aktivoituivat kisan aikana!"

bottom of page