top of page

Täyskäsi vuosimallia 2017


Siinä se nyt on. Iso nippu paperia ja vielä isompi nippu mahtavia muistoja kiertueen varrelta!

Kuvateksti: Eletty elämä ja kierretyt kokoukset. Täyskäsi-palkinto syntyi ideasta aktivoida nuorkauppakamarilaiset kiertämään ja tutustumaan myös muiden kuin vain oman alueen toimintaan. Palkintoon vaadittavat kokousosallistumiset vuonna 2017 olivat: - Kansallinen kokous vuoden 2017 aikana (Lahti tai Turku) - Aluekokousosallistuminen jokaisella alueella vuoden 2017 aikana Täyskäsi on siis jokaisen itseään arvostavan kyläluudan tavoite! Tänä vuonna palkittuja oli yhteensä 11 henkilöä. Maininnan arvoista on se, että näiden 11 henkilön joukkoon mahtui KOLME Espoon Nuorkauppakamarin jäsentä! Itseni lisäksi Espoosta kiertueella olivat Sanna Raikaa ja Pauliina Kiviniemi. Ja pakkohan on toki mainita myös se, että taisin itse olla palkittujen joukosta jiicee-uraltani nuorin.

Kuvateksti: Tätä pinssiä en ihan heti vaihdakaan. Ensimmäisen merkinnän Täyskättä varten keräsin viime keväänä alueiden A ja B yhteisestä aluevuosikokouksesta, joka järjestettiin Vantaan laivasimulaattorissa. Tämä kokous toimi pehmeänä laskuna ”vieraissa käymiselle”, sillä kokouksessa oli toki mukana myös oman A-alueeni väki. Been meno näytti kyllä sen verran lupaavalta, että lupaan tulla vielä vieraisille ihan teidän ikiomaan kokoukseenkin! Toisen Täyskäsi-merkinnän hain kevään C-aluevuosikokouksesta, joka järjestettiin Keuruulla. Virallinen syy kokousosallistumiseeni oli Vaikuttajakoulun ensimmäinen tapaaminen, mutta täytyy myöntää, että ikuinen sisäinen tamperelaiseni purisi onnesta kuullessaan ympärillään niin paljon tuttua murretta. Nääs! Edustimme A-aluetta Sanna Raikaan kanssa gaalassa, jossa pääsimme istumaan samaan pöytään Kankaanpään Nuorkauppakamarin mainioiden naisten kanssa. Samaisen kamarin Tuula Sillanpää muuten palkittiin alueen parhaana puheenjohtajana vuonna 2016 tekemästään työstä, joten oli innostavaa päästä osalliseksi niistä suurista tunteista gaalan aikana. Illan (ja koko kokouksen) kruunasi tietysti biletys oman pikkuveljen kanssa nuorkauppakamarien tarjoamissa puitteissa. Kevään viimeinen kokous oli kansallinen vuosikokous Lahdessa, jossa juhlimme 60-vuotiasta Suomen Nuorkauppakamaria. Päällimmäisenä mieleen jäi hyvin järjestetty kokous ja etenkin upeatunnelmainen gaala kauniissa puitteissa. Juhlapuheet ja muistelut vuosien varrelta olivat oikein mielenkiintoista kuunneltavaa. Eniten ehkä kuitenkin jännäsin ja elin mukana super-aktiivisen Sanna Raikaan julkistamisessa kansalliseksi vuoden tulokkaaksi. Melkoinen suoritus – ja täysin oikeaan osoitteeseen mennyt palkinto! Kesän huilauksen jälkeen oli aika lähteä taas tien päälle. Syksyllä ensimmäisenä vuorossa oli D:n aluevaalikokous, jossa olin mukana peluuttamassa Pauskupolia kansallisen CFO-ehdokkaamme Pauliina Kiviniemen vaalikampanjan merkeissä. Täytyy sanoa, että kyllä te pohjoisen tyypit vaan olette mukavia! Päivän peluutusten jälkeen saimme kunnian istua iltagaalassa arvostetussa Rollo-pöydässä ;) Seuraavaksi suuntasin Turkuun ja Itämerelle A-aluevaalikokoukseen. (Sivuhuomautuksena: Mä en nauti laivalla olemisesta, joten voidaanko sopia, että laivakokouksia ei enää järjestetä... Kiitos! :D). Koska kyseessä oli oman rakkaan A-alueeni kokous, vaaleissa riitti kovasti jännitettävää ehdokkaiden ollessa tuttuja. Lisäjännitystä kokoukseen toi pyyntö toimia debattikilpailun tuomarina. Hetken miettimisen jälkeen päädyin lainaamaan hyvän ystäväni lausahdusta: #nohittomiksei ! Omasta debattikilpailustani oli kulunut vasta vuosi ja koulutuskin oli juuri sopivasti käytynä, joten eipä muuta kuin hihat ylös ja tuomaroimaan. Koko vuoden kokouskiertueen kruunasi Turussa järjestetty kansallinen vaalikokous. Kokoukseen osallistui yhteensä yli 1000 henkeä, joten iso hatunnosto kokousjärjestäjille: homma toimi mainiosti! Kokouksessa peluutimme viimeiset kierrokset Pauskupolia varsin onnistuneesti, sillä jännittävän äänestyksen jälkeen Pauliina Kiviniemi valittiin Suomen Nuorkauppakamarin keskusliittoon talousjohtajaksi vuodelle 2018. Taattua kokousjärjestelylaatua tarjoiltiin myös illan gaalassa, joka oli tyylikäs lopetus tyylikkäästi järjestetylle kokoukselle. Kokousten kiertäminen on rankkaa, myönnetään – ihan pelkästään sertifikaatin ja pinssin vuoksi en sitä suosittele tekemään. Timanttiset ihmiset, kokemukset, verkostot, heittäytymiset… NIITÄ kannattaa lähteä etsimään myös oman alueen ulkopuolelta! Milla Harju Espoon Nuorkauppakamari

bottom of page