top of page

7 hyvää syytä lähteä mukaan Nuorkauppakamaritoimintaan


Harkitsetko Nuorkauppakamaritoimintaan liittymistä, mutta mietit vielä syitä miksi lähteä mukaan toimintaan? Laadimme sinulle seitsemän kohdan listan, jossa Nuorkauppakamaritoiminta on tiivistetty pähkinänkuoreen.

1. Verkostot

Nuorkauppakamarin voima on sen laajassa jäsenistössä, joka Suomessa koostuu suurimmaksi osaksi korkeakoulutetuista nuorista johtajista ja asiantuntijoista. Nuorkauppakamarilaiset jakavat intohimon itsensä ja ympäristönsä kehittämiseen, jossa samat arvot jakavilla on saatavilla laaja verkosto, jolla edistää omia tavoitteitaan.

2. Itsensä kehittäminen

Tehtävät työelämässä ovat jo paljolti muuttuneet painottamaan taitoja, jotka vaativat yksilöitä kehittämään jatkuvasti itseään. Muun muassa Itseohjautuvuus ja empatia ovat taitoja, joiden arvostus on merkittävästi kasvanut työelämässä. Nuorkauppamaritoiminnassa saat eväitä itsesi kehittämiseen.

3. Johtamiskokemus

Johtajuutta painottavalle henkilölle Nuorkauppakamaritoiminta sopii vallan mainiosti. Johtamistehtäviä löytyy aina paikallistoiminnasta kansainväliselle tasolle asti. Tältä väliltä löytyy johtamistehtäviä projekteista, kilpailujen ja tapahtumien järjestämisestä, sekä hallitustehtävistä.

4. Koulutukset

Vierivä kivi ei sammaloidu. Nuorkauppakamaritoiminnasta löydät koulutuksia aina itsereflektiosta muutosjohtamiseen ja sijoittamisesta puhekoulutuksiin. Voit myös kouluttautua kouluttamaan muita!

5. Vaikuttaminen

Vaikka Nuorkauppakamaritoiminta on poliittisesti sitoutumatonta, vaikutamme ympäristöömme ja yhteiskuntaan monin eri tavoin. Tästä ovat esimerkkinä erilaiset kamarien toteuttamat projektit, jotka tukevat YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

6. Projektit

Toteutamme vuosittain projekteja laidasta laitaan. Paikallisella tasolla kamarit toteuttavat omia toimintasuunnitelmiensa mukaisia projekteja, mutta myös kansallisia ja kansainvälisiä projekteja tehdään vuosittain useita. Tunnetuimpia kansallisia projektejamme ovat Joulupuu ja Vuoden Nuori Johtaja -projektit.

7. Uudet ystävät

Monet Nuorkauppakamarilaiset ovat löytäneet toiminnasta elinikäisiä ystäviä Suomesta ja maailmalta. Rikkomalla alueellisia rajoja voi löytää monia uusia tuttavuuksia.

Tervetuloa mukaan!

Henri Rosenström


bottom of page