top of page

Koejäsenten usein kysytyt kysymykset

Harkitsetko nuorkauppakamariin liittymistä, mutta muutamat asiat vielä askarruttavat? Lue vastaukset yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin!


Mitä koejäsenyys tarkoittaa?

Koejäsenyyden tarkoituksena on tutustua nuorkauppakamaritoimintaan ja arvioida, onko tämä sellainen harrastus, joka sopii itselle. Koejäsenenä on tärkeää tutustua kamarin toimintaan ja jäsenistöön osallistumalla tapahtumiin, kokouksiin ja projekteihin. Koejäsenellä on oikeus osallistua kaikkeen toimintaan, mutta hänellä ei ole äänioikeutta kamarin virallisissa kokouksissa, eikä mahdollisuutta asettua ehdokkaaksi hallitusvirkoihin. Koejäsenyys kestää keskimäärin noin vuoden.


Miten pääsee jäseneksi koejäsenyyden jälkeen?

Espoon Nuorkauppakamarissa hallitus esittää kamarin kokoukselle koejäsenen valintaa jäseneksi, kun neljä näistä kriteereistä täyttyvät:


  • Koejäsen on osallistunut START-koulutukseen. START-koulutus tarjoaa perustiedot, jotka auttavat sinua ottamaan kaiken irti nuorkauppakamaritoiminnasta.

  • Koejäsen on osallistunut tai rekisteröitynyt vähintään yhteen alueelliseen, kansalliseen tai kansainväliseen kokoukseen. Kokouksissa vasta todellisuudessa näet, millainen verkosto nuorkauppakamari on.

  • Koejäsen on osallistunut johonkin projektiin. Jokaisella projektilla on projektipäällikkö, joka kokoaa ympärilleen tarvittavan kokoisen tiimin. Projektien avulla pääsee harjoittelemaan sellaisiakin taitoja, joista ei vielä ole kokemusta, mutta niistä voi olla hyötyä esimerkiksi työelämässä. Espoon Nuorkauppakamarissa on esimerkiksi joka vuosi mahdollisuus osallistua Joulupuu-keräyksen järjestämiseen.

  • Koejäsen on osallistunut oman kamarin tapahtumaan, esimerkiksi kesäpäiville, kokoukseen tai vaikka kamarin järjestämään avantouintitapahtumaan.

  • Koejäsen on osallistunut puhekilpailuun.

  • Koejäsen on osallistunut debattikilpailuun.

Suorittamalla neljä kriteeriä kuudesta koejäsen on osoittanut aktiivisuuteensa paikallisessa kamaritoiminnassa. Tämä on tärkeää, koska kamarin kokouksessa kamarin äänivaltaiset jäsenet äänestävät jäseneksi valinnasta. Kun olet osallistunut aktiivisesti kamarin toimintaan, varmistat että myös muut jäsenet tuntevat sinut ja äänestävät sinua.

Voiko päästä koejäseneksi, vaikka ei ole suosittelijaa?

Koejäseneksi voi päästä, vaikka et tuntisi ennestään ketään Espoon Nuorkauppakamarista. Suosittelijasi voi olla myös muusta kamarista tai senaattori. Otamme sinuun joka tapauksessa yhteyttä sen jälkeen, kun olet täyttänyt tämän lomakkeen.

Kuka voi hakea koejäseneksi?

Espoon Nuorkauppakamarin jäsenille ei ole koulutus- tai tittelivaatimuksia. Pääsääntöisesti otamme jäseniksi jo työelämässä olevia aktiivisia ja kunnianhimoisia aikuisia. Yksi järjestömme olemassaolon tarkoitus onkin edistää jäsentensä menestymistä työelämässä!


Mitä toiminta maksaa?

Koejäsenen vuosimaksu on 70 euroa ja jäsenen 135 euroa.


Mitä JCI tarkoittaa?

JCI tulee sanoista Junior Chamber International. Nuorkauppakamari on siis kansainvälinen nuorten aktiivien verkosto. Kamarista potkitaan ulos 40-vuotiaana.


Millaisia toimintaa kamarissa on?

Espoon Nuorkauppakamarin virallisia kokouksia ovat keväällä järjestettävä vuosikokous sekä syksyllä järjestettävä vaalikokous. Jokainen koejäsen ja jäsen voi osallistua myös alueellisiin, kansallisiin ja kansainvälisiin kokouksiin. Kokoukset sisältävät koulutuksia, mielenkiintoisia julkisuudestakin tuttuja puhujia sekä juhlia.


Nuorkauppakamarit järjestävät sekä paikallisella että kansallisella tasolla erilaisia koulutustilaisuuksia. Ne voivat olla yritysvierailuja, luentoja erilaisista aiheista tai vaikkapa esiintymiskoulutusta.


Espoon Nuorkauppakamari järjestää vuosittain projekteja, joissa on mahdollisuus päästä oppimaan uusia taitoja tekemisen kautta. Osa projekteista vaihtuu vuosittain ja osa on vakiintunut normaaliin vuositoimintaamme, kuten Joulupuu-keräys. Kamari järjestää joka kuukausi kuukausitapahtumia, jotka voivat olla melkein mitä vaan: koulutuksia, yritysvierailuja, avantouintia, lajikokeiluja, yhteisiä illanviettoja (esim. afterwork, pikkujoulut jne.).


Mikä erottaa Espoon Nuorkauppakamarin muista kamareista?

Kamareista voi olla hankala nopeasti löytää eroja ja onkin totta, että toiminta kamareissa on hyvin lähellä toisiaan. Erot tulevat esiin koossa, sijainnissa ja painotusalueissa. Espoon Nuorkauppakamari on aktiivinen keskikokoinen 40:nen jäsenen ja koejäsenen kamari. Meillä on mahdollisuus tuntea mukana olevat jäsenet, mutta olla kuitenkin mukana aktiivisessa yhteisössä. Toimimme Espoossa ja lähialueilla. Meillä strategiassa tämän hetken painotusalueena on työelämätaidot. Espoon Nuorkauppakamari tunnetaan myös oranssista väristään!

Comentarios


bottom of page