top of page

Puheenjohtajuus vuonna 2020Ilo, uteliaisuus ja innostus – sanat, jotka kuvasivat tuoretta puheenjohtajaa tammikuun alussa. Olin juuri saanut virallisesti käädyt kaulaani ja edessä oli hyvin suunniteltu vuosi ja innostunut tiimi tukena. Itsevarmana kohti alkanutta vuotta. Varmana siitä, että tästä tulee hieno vuosi. Samalla mielessä kaikuivat kuulemani sanat, ”Sinulla on edessä ikimuistoinen vuosi.”


Heti alkuun oli selvää – pieniä yllätyksiä tulee vastaan varmasti koko vuoden. Kunnes tuli maaliskuu ja käsillä olikin vähän isompi ongelma. Ongelma, jota ei oikein käsittänyt heti ja kaikki tuntui vähän epämääräiseltä. Se ei kuitenkaan ollut maailmanloppu, siitä oli vain tullut erilainen aiempaan verrattuna.


Nuorkauppakamaritoiminnan paras puoli on se, että opit ottamaan vastaan yllättäviä tilanteita ja selviytymään niistä. Vuosi ei ole ollut mitenkään sellainen, kuin olin itse ajatellut. Olen joutunut tekemään asioita todella erillä tavalla, kuin olin ajatellut. Onneksi ympärilläni on ollut ihmisiä, jotka ovat yrittäneet löytää ratkaisuja ja viedä tekemistämme silti eteenpäin.


Syksyllä näkymä koronatilanteeseen alkoi taas mennä synkemmäksi. Tuolloin oli selkeää, että on hyvä aika alkaa katsoa eteenpäin. Strategian työstämiselle oli todella otollinen ajoitus ja se saatiin tehtyä kunnolla.


Vuoden sykli on selkeä ja osittain verrattavissa myös työelämän tekemiseen. Uudistukset ja tärkeimmät asiat tehdään keväisin, kesän jälkeen mietitään tulevaisuutta. Vuoden alussa syksyn lupaukset ja suunnitelmat viedään taas käytäntöön.


Siirsin vastuun eteenpäin mielelläni, sillä kamarin tulevaisuus näyttää erinomaiselta. Nuorkauppakamaritoiminnassa vuoden sykli on yllättävän nopea, mutta sitäkin opettavaisempi. On aika antaa seuraavan ottaa vetovastuu ja itse tehdä jotain muuta ja kehittyä uuden haasteen kanssa.


Parasta on huomata, että tästäkin on selvitty, tulevaisuus näyttää hyvälle ja itselle on jäänyt paljon oppeja mukaan. Ihan pienestä en enää hämmenny turhaan. Ja onpahan paljon kerrottavaa tulevaisuudessa. ”Silloin kuin minä olin koronavuoden puheenjohtaja…”Lauri Vuoristo

PRES 2020

Comments


bottom of page