top of page

Nuorkauppakamari koejäsenen silmin


Oletko etsinyt uusia ystäviä ja verkostoja, jotka auttavat ja innostavat sinua kehittymään omalla uralla ja työelämässä? Haluatko vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti? Jos vastauksesi on kyllä, niin suosittelen tutustumista nuorkauppakamaritoimintaan (JCI = Junior Chamber International). Vaikka itse toimin Espoon nuorkauppakamarissa paikallisella tasolla, olen osa 5000 suomalaisen ja yli 170 000 kansainvälisen nuorkauppakamarilaisen aktiivista verkostoa. Nuorkauppakamarit on kansainvälinen alle 40-vuotiaiden jäsenten kehittymis- ja yhteistyöverkosto. Tässä on minun tarinani jiicee vuodesta 2016.

Minun JCI-ura alkoi Espoon nuorkauppakamarissa maaliskuussa 2016. Vaikka olin kuullut nuorkauppakamareista jo edellisenä vuonna, en lähtenyt toimintaan mukaan MBA opintojen vuoksi. Tavattuani kamarin varapuheenjohtajan Annmarien ensimmäisessä haastattelussa, olin jo täysin varma että haluan liittyä mukaan. Harmittelin ainoastaan sitä, että en ollut liittynyt mukaan jo aikaisemmin.

Ehdin koejäsenenä tutustua toimintaan ja osallistua useisiin koulutuksiin, kokouksiin ja tapahtumiin. Olin mukana kamarin vappubrunssilla, Lasten Espoo-tapahtumassa ja osallistuin mukaan Eurooppa konferenssiin, joka järjestettiin Tampereella. Nautin kansainvälisestä kokouksesta, upeasta pukuloistosta ja showsta ja sain paljon uusia JC-ystäviä. Tuon gaalaillan aikana päätin, että haluan itsekin menestyä JCI-toiminnassa ja nousta lavalle. Samalla päätin lähteä hakemaan Espoon kamarin ensi vuoden varapuheenjohtajaksi. Koska jokainen kamarivirka kestää vain yhden vuoden, eteneminen on mahdollista vaikka maailman presidentiksi saakka. Vuoden aikana oppii ja kehittyy tekemisen kautta paljon.

Kesän aikana veneilin ja matkustin ympäri Suomea, mutta elokuun alussa vauhti ja innostus vaan kasvoi. Olin jo keväällä lupautunut Suomen nuorkauppakamarit ry:n kansallisen vuosikokouksen - Aallon huipulle 2018 projektipäälliköksi ja hain täydellä innolla Espoon kamarille kokouksen järjestelyoikeuksia. Vierailin aluekokouksissa Muuramessa, Iisalmessa ja Tuusulassa, ja kampanjoin kamarin puolesta yhdessä jos toisessakin hakemuksessa. Syyskuussa innostuin lähtemään mukaan myös Espoon debatti-joukkueeseen, ja saavutimme voiton A-alueen debatista Tuusulan vaalikokouksessa. Lokakuussa matka jatkui kansalliseen vaalikokoukseen Hämeenlinnaan. Debatin lisäksi kokouksessa tehtiin päätös kansallisesta kokoushausta vuodelle 2018. Espoon joukkue eteni debatissa 2. sijalle saakka, mutta kokouksen järjestelyoikeudet menetettiin Maarianhaminalle. Paremmat ehdokkaat voittivat tällä kertaa äänestyksen.

Vaikka vuosi 2016 ei ole päässyt vielä loppuunsa, niin tiedän jo ensi vuoden jatkuvan vieläkin kovemmassa nosteessa. Jo se, että minut valittiin vaalikokouksessa Espoon nuorkauppakamarin varapuheenjohtajaksi 2017, oli minulle henkilökohtainen voitto. Tämän lisäksi sain vielä alueellisen kutsuviran A-alueen palkintopäälliköksi. Positiivinen energisyys ja aktiivisuus palkittiin kaksinkerroin. Päivääkään en halua vaihtaa pois. Tämä on yksi parhaimmista harrastuksistani ja haluan jatkaa sitä mahdollisimman pitkään. Suosittelen lämpimästi kaikille!

Syysterveisin,

uunituore jäsen Sanna

bottom of page