top of page

Siivotaan yhdessä! Tule mukaan ploggaamaan!


Lenkkeily on kuulunut jo pitkään elämääni. Varsinkin reissatessa ihaninta on lähteä kauniiseen metsään, puistoon tai hiekkarannalle nauttimaan vauhdista, raikkaasta ilmasta sekä upeista maisemista.

Lenkkeillessä kuitenkin silmään pistävät ikävästi maassa makaavat, ihanan maiseman pilaavat roskat. En tiedä mitä ihmisten päässä on liikkunut ne sinne jättäessään. Miten helppoa olisikaan vain kantaa ne suoraan ympärillä seisoviin roskapönttöihin.

Itselleni on tullut aina vaikeammaksi vain juosta piittaamatta ohi. Yksin en maisemia saisi siivottua, mutta aloitin jo vuosia sitten keräämään vähintään yhden roskan per lenkki.

Tänä päivänä en ole onneksi enää ainoa ”roskalenkkeilijä”. Ruotsalaiset ovat tehneet tästä jopa oman konseptin. ”Ploggaus” on kerännyt jo maailmanlaajuista suosiota yhdistämällä lenkkeilyn (jogging) ja roskien poimimisen (plocka upp). Lenkkeilijä parantaa kuntoaan juosten ja samalla harjoittaa lihaksia, kuten takareisiä ja keskivartaloa keräilemällä roskia maasta. Mukaan lenkille tarvitsee vain roskapussin ja hanskat.

Olen ylpeä, että Nuorkauppakamarin kautta olemme alkaneet myös kasvattaa tietoisuutta roskista ympäristössämme. Siispä me Espoon Nuorkauppakamarilaiset haastamme kaikki espoolaiset hyötyliikkumaan lauantaina 15.9. ploggauksen merkeissä. Tempaus järjestetään maailmanlaajuisen ”World Cleanup Day” -tapahtuman merkeissä.

World Cleanup Day 2018, Maailman Siivouspäivä, on maailmanlaajuinen yhden päivän (15.9.2018) kestävä ympäristön siivoustempaus - siis siivoustalkoopäivä. Tapahtumia on järjestetty jo 10 vuoden ajan.

Tavoittelemme Suomessa 275 000 osallistujan joukkoa! Siivouspäivän aikana vapaaehtoiset siivoavat talkooperiaatteella ympäristöä roskista ja jätteistä. Tapahtuman tarkoitus on tuoda esille vakavia aiheita, kuten roskasokeutta: globaalia jäteongelmaa, paikallista roskaantumista, ilmastonmuutosta ja luonnonvarojen ylikuluttamista.

Siivotaan yhdessä Espoo ploggauksen merkeissä ainakin lauantaina ja miksei myös jatkossakin!

Niin ja ei muuten haittaa, vaikket olisi tulevana lauantaina Espoossa. Siivota ja lenkkeillä voi missä vaan!

Osallistu Espoo Plogging Facebook-tapahtumaan täältä! Jaa kuva tai kommenttisi tapahtuman sivulle ja haasta mukaan ystäväsi ja työkaverisi.

Siivousterveisin,

Annasofia Grönholm

Yhteiskuntalohkon johtaja

Espoon Nuorkauppakamari


bottom of page